• Dansk
  • English

ISBJØRNENS FORFATTER CAMP

Er du professionel manuskriptforfatter eller skrivende instruktør med realiserede film eller tv-manuskripter bag dig? Og ønsker du at udvikle og opgradere dine færdigheder igennem et fællesskab med 15 kolleger.

Nordisk Film Fonden ønsker at tilføre filmbranchen en vitaminindsprøjtning på området for filmfortælling og har derfor afsat penge til signaturprojektet: ISBJØRNENS FORFATTER CAMP.

Kurset er tilrettelagt i samarbejde med Den Danske Filmskoles Efteruddannelse. Det har været afholdt to gange hidtil. Vi evaluerer grundigt og justerer kurset løbende grundigt og har høje ambitioner om at skabe de bedst mulige betingelser for at inspirere deltagerne til at sprænge deres egne rammer som forfattere.  Der fokuseres på kvalitet og fornyelse for at efterlade forfatterne med nye idéer, nye metoder, nye tekniske greb, øget produktivitet og, for de der er interesserede, nye mulige samarbejdspartnere.

Kurset er ikke projektorienteret. Tværtimod er det tanken at man holder fri fra de konkrete manuskripter, man er i gang med. Vi præsenterer nye skriveøvelser og inviterer en række personer, der med hver deres faglige baggrund kan bidrage til workshoppen med erfaring, refleksion og diskussion.
Vi forventer, at deltagerne deltager aktivt i skriveøvelser, foredrag og samtaler i en grad der løfter kurset udover en traditionel undervisningsform. Vi inviterer til at deltagerne fokuserer på det personlige stof og modet til at bruge det, og vi vil udfordre deltagerne til at turde gå nye veje.

Kurserne er udelukkende rettet mod professionelle Skandinaviske manuskriptforfattere og skrivende instruktører med flere realiserede manuskripter bag sig. Ansøgere med hovederhverv som instruktører skal have selvstændig forfattervirksomhed bag sig. Da øvelserne er tænkt som overbygning på de traditionelle nordiske manuskriptuddannelser, er det en forudsætning at deltagerne har et indgående kendskab til og kan arbejde med den klassiske dramaturgi.

Der optages 16 deltagere til 2 korte internatophold i Tisvildeleje nord for København, et i starten af november, et i starten af december.

Projektets faste ledere, rådgivere og moderatorer er Lone Scherfig, Ole Christian Madsen og Stephen Cleary.