• Dansk
  • English

Startkursus I Final Cut Pro X

Det bliver mere og mere nødvendigt for instruktører, producere etc. at præsentere sit projekt - visuelt i en meget tidlig fase.

Derfor har vi set et stigende behov for en grundlæggende undervisning i Final Cut rettet mod den professionelle film og mediebranche.


Dette kursus i FCP X kan tages helt uden erfaringer med andre non-lineære klippeprogrammer. Man vil på to dage lære at få materiale ind, klippe det, bruge effekter og lave tekster, for til sidst at få det færdige program ud til videre bearbejdelse eller visning på sociale medier og tv.


Weekenden vil berøre:
-  Import og organisering af medie-filer
-  Klipning i projekter (sekvenser)
-  Introduktion til effekter og lignende
-  Eksport af det færdige produkt i det ønskede format


Forudsætninger og udstyr
Man behøver ingen erfaring for at deltage på dette kursus, men erfaringer med Mac i almindelighed, og andre redigeringsprogrammer i særdeleshed, er en fordel. Kurset rummer ikke tid til at vise avancerede funktioner i FCP X til mere øvede brugere.


Man skal medbringe bærbar Mac-computer, med trial-version af FCP X 10.4.3 installeret. FCP X trial er brugbar i 30 dage.

http://www.apple.com/final-cut-pro/trial/
Final Cut Pro X kræver en Mac med macOS 10.13.2 eller senere.

Videomateriale til klipning er tilgængeligt på kurset.

 

Lecturers

Jens Bidstrup

er uddannet som filmklipper på Den Danske Filmskole i 1984. Han har samtidigt med sit arbejde som klipper, undervist på Filmskolen og afholdt over 70 kurser i forskellige klippeprogrammer de sidste 25 år.

Courses