• Dansk
  • English

Isbjørnens forfatter camp

Martin Strange-Hansen

Titel

Manuskriptforfatter og instruktør
Hold 1

E-Mail

martin.strange@me.com

Manuskriptforfatter og instruktør med blik for dramaets humoristiske undertone. Har skrevet og instrueret i det meste af spektret, fra kortfilm og spillefilm til web og tv.
Talentet for at tackle livets smerte med finurlig legesyge kommer særligt til udtryk i de underholdende prisvindere “Når Lysterne Tændes”, “Der er en yndig mand”, “Her bor Jensen” og “Pinly & Flau”.  En håndfuld titler, som har kastet priser af sig ved bla. Oscar, Odense Filmfestival, Clermont-Ferrand, Les Lutins, Webby awards, og New Carlsberg Fund.
Martin har en veltrænet analyse- og strukturmuskel, som flittigt bruges i rollen som konsulent og underviser på bla Filmværkstedet, Odense Filmværksted, Station Next, Oregon Film akademi og Filmskolen, samt som programchef på Odense Filmfestival og i filmjuryer i ind og udland.
Martin har i en årrække arbejdet med filmpolitisk focus i Danske Filminstruktører, (både som formand & næstformand), CopyDan og Dansk Kunstnerråd, men er nu tilbage bag tasterne full-time, klar til drama.

Nedenfor er smagsprøver på tekster fra Martins hånd.
”Baby i Skraldespand”, ”Alzheimer”, ”Fyringsscene”, ”Scene i bil” & ”For Børnenes skyld” er skriveøvelser fra Isbjørnens skrivecamp.

”Nixons Karaoke”, Novelle om en mand med 3 tyvere på lommen, hovedet fuld af blind kærlighed og en karaoke der lugter af tis.

”Doggystyle”, Startscene fra spillefilm, udviklet ved Nordisk Film Production.

Vedhæftet filer

Baby i Skraldespand - sceneøvelse Alzheimer - sceneøvelse Fyringsscene - sceneøvelse Scene i bil - sceneøvelse For Børnenes skyld - sceneøvelse Nixons Karaoke - novelle Doggystyle - startscene, spillefilm