• Dansk
  • English

Isbjørnens forfatter camp

Henrik Kristensen

Titel

Filmfotograf & Manuskriptforfatter
Hold 3

E-Mail

henrik@kristensendop.dk

Telefonnummer

+ 45 21928570

 

Ved siden af mit arbejde som filmfotograf har jeg gennem de seneste år kastet mig ud i manuskriptskrivningens kunst. At skrive er en del af en naturlig og personlig udvikling for mig som filmmenneske. Jeg føler selv, at de visuelle erfaringer jeg har fra mit arbejde som filmfotograf, kommer mig stærkt til gode, når jeg skriver mine manuskripter.

Jeg er rundet af arbejderklassen og blev i mine unge år uddannet som Kleinsmed før jeg endte som filmfotograf og manuskriptforfatter. Det ligger mig dybt på sinde at fortælle vedkommende historier, der har en væsentlig samfundsmæssig betydning. Min største inspirationskilde og drivkraft er historier, der baserer sig på virkelige begivenheder. Historier, der har et stærkt dramatisk plot, og en personlig konsekvens for de mennesker, det handler om.

Jeg foretrækker ikke at skrive i en bestemt genre. Jeg har blandt andet skrevet spillefilmen, Kartellet, der handler om økonomisk kriminalitet i byggebranchen samt to sæsoner af børnegyserserien, Historietimen, til DR Ultra. Jeg skriver lige nu på en spillefilm om Grevinde Danner og elsker hvert et minut af skriveprocessen. Det er min ambition at jeg kan kombinere mit virke som filmfotograf med at skrive og udvikle manuskripter. 
For yderligere info se udvalgte scener, CV eller min hjemmeside www.kristensendop.dk

Vedhæftet filer

CV - Henrik Kristensen Beat to the Punch - scener Kartellet - scener Natfeber - scener