• Dansk
  • English

ISBJØRNENS FORFATTER CAMP

Nordisk Film Fondens signaturprojekt

Eksklusivt inspirationskursus for professionelle forfattere og skrivende instruktører fra de skandinaviske lande.

Nordisk Film Fonden ønsker at tilføre filmbranchen en vitaminindsprøjtning på området for filmfortælling og har derfor afsat penge til signaturprojektet: ISBJØRNENS FORFATTER CAMP.

Kurset er tilrettelagt i samarbejde med Den Danske Filmskoles Efteruddannelse. Det har været afholdt to gange hidtil. Vi evaluerer grundigt og justerer kurset løbende grundigt og har høje ambitioner om at skabe de bedst mulige betingelser for at inspirere deltagerne til at sprænge deres egne rammer som forfattere. Der fokuseres på kvalitet og fornyelse for at efterlade forfatterne med nye idéer, nye metoder, nye tekniske greb, øget produktivitet og, for de der er interesserede, nye mulige samarbejdspartnere.

Kurset er ikke projektorienteret. Tværtimod er det tanken at man holder fri fra de konkrete manuskripter, man er i gang med. Vi præsenterer nye skriveøvelser og inviterer en række personer, der med hver deres faglige baggrund kan bidrage til workshoppen med erfaring, refleksion og diskussion.
Vi forventer, at deltagerne deltager aktivt i skriveøvelser, foredrag og samtaler i en grad der løfter kurset udover en traditionel undervisningsform. Vi inviterer til at deltagerne fokuserer på det personlige stof og modet til at bruge det, og vi vil udfordre deltagerne til at turde gå nye veje.

Kurserne er udelukkende rettet mod professionelle Skandinaviske manuskriptforfattere og skrivende instruktører med flere realiserede manuskripter bag sig. Ansøgere med hovederhverv som instruktører skal have selvstændig forfattervirksomhed bag sig. Da øvelserne er tænkt som overbygning på de traditionelle nordiske manuskriptuddannelser, er det en forudsætning at deltagerne har et indgående kendskab til og kan arbejde med den klassiske dramaturgi.

Der optages 16 deltagere til 2 korte internatophold i Tisvildeleje nord for København, et i starten af november, et i starten af december.

Projektets faste ledere, rådgivere og moderatorer er:

Instruktør og manuskriptforfatter Lone Scherfig.
Lone Scherfig er uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1984 og har instrueret film som bl.a. Italiensk for begyndere, Wilbur begår selvmord, An Education, One Day, The Riot Club og senest Their Finest.

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Christian Madsen.Ole Christian Madsen er uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1993 og har instrueret film som En Kærlighedshistorie, Nordkraft, Flammen og Citronen, Superclásico og Steppeulven. De sidste år har Ole Christian Madsen instrueret flere episoder - og siden også være showrunner på HBO’s TV-serie Banshee, skrevet af Alan Ball.

Stephen Cleary has worked in film and television for over 20 years. As Head of Development at the UK national film Agency he developed Before the Rain, (winner Golden Lion, Venice Film Festival), Rob Roy, Butterfly Kiss, Love and Death on Long Island and many others. Stephen founded and ran Arista, Europe’s largest private film development agency from 1996 to 2006.

Stephen works as a story consultant around the world, was a visiting professor in Film at the
University of Westminster in the UK and is currently a visting professor at the Victoria College of the Arts school of film and television in Melbourne, Australia.

Mellem de 2 workshops tilbyder vi en frivillig mentor/coachordning med 2-3 individuelle møder med en erfaren manuskriptkonsulent, forfatter, instruktør eller andre. Disse møder har en personlig karakter, dvs. er problemløsende og talentudviklende og ikke projektorienterede.

Alle 3 forfatter camps har været afholdt.