• Dansk
  • English

The Reality between Realities

Det handler om kunst - og alt det andet!

Søndag d.25.februar fra kl.10.00 - 16.00

 

Om hvad der sker når forskellige kunstarter fusionerer. Befrugter hinanden og skaber større mangfoldighed og nye muligheder. Om at forme det eksperimentelle og undersøgende ind i et narrativ. At benytte videnskaben som ”toolbox” for kunsten. Når værkerne ikke bliver definitive men fremstår individuelle, inspirerende og frit fortolkende. Når rummet bliver en del af selvet.
Og hvad er det kunstnerne er optaget af når de arbejder med kunstinstallationer og VR?

Det har vi bedt kunstner Jakob Kudsk Steensen, Performance kunstner Kirsten Dehlholm og Idéhistoriker Carsten Thau komme og give et bud på.

Det bliver en dag der handler om film, teater, kunstinstallationer, VR, teknologi og videnskab.

Dagens program ser helt overordnet således ud:
10.00 – 10.45 Kirsten Dehlholm
10.45 – 12.45 Jakob Kudsk Steensen samt moderator
                        Rasmus Adrian,
                         managing director – Hotel Pro Forma
12.45 – 13.45 Frokost
13.45 – 14.30 Carsten Thau taler om “Kroppen mellem rum og
                          billede”

14.30 – 15.30 Kirsten, Jakob og Carsten i en samtale på scenen.

Jakob Kudsk Steensen er en Dansk kunstner med bopæl i New York. Jakob har specialiseret sig i VR og real-time virtuelle simuleringer af økosystemer og har udviklet futuristiske virtuelle simuleringer af eksisterende landskaber. Dette arbejde har bragt Jakob helt frem i spidsen af kunstnere der arbejder med real-time virtuelle miljøer.
Jakob har udstillet sine værker på Carnegie Museum of Art, Museum of Modern Art i Rom, London Science Museum og vist sine værker på Sundance og TriBeCa filmfestivals.
For nylig har han udstillet på Times Square for ”The Midnight Moment” og er medlem af NEW INC., en teknologi og kultur inkubator af The New MUSEUM, i NYC.


Kirsten Dehlholm er grundlægger og kunstnerisk leder for Hotel Pro Forma (1985-). Kirsten Dehlholm har en baggrund i billedkunst og har siden 1977 arbejdet med teater og performancekunst.
Hotel Pro Forma producerer forestillinger og udstillinger hvor hver produktion er et nyt eksperiment med fokus på indhold og rum hvor begge dele er aktive medspillere. Perception, perspektiv og indhold ”flettes ind i hinanden” i et konceptuelt og visuelt kunstværk. Hotel Pro Forma arbejder tæt sammen med professionelle indenfor billedkunst, arkitektur, musik, litteratur, videnskab, digitale medier og naturvidenskab.
www.hotelproforma.dk

 

Carsten Thau er uddannet cand.phil. i idéhistorie 1973.
Thaus arbejdsområde er berøringsfladerne mellem moderne kulturteori og arkitekturen, og desuden har han skrevet om filmteori. Han var lektor ved Arkitektskolen i Aarhus 1976-94 og har siden 1996 været professor i arkitekturens teori og historie på arkitektskolen i København.
Carsten Thau har skrevet bøgerne Filosofi og arkitektur i det 20. århundrede, 2006, Arne Jacobsen, 1998 (sammen med Kjeld Vindum) Filmen som verdensteater. Omkring Peter Greenaway (sammen med Anders Troelsen)

Courses

Seats:
60
Duration:
1 dag
Price:
475,00 kr.
Location:
Den Danske Filmskole
Theodor Christensens Plads 1
1437 København K
Course deadline:

General info

Seats:
60
Duration:
1 dag
Price:
475,00 kr.
Course deadline: