• Dansk
  • English

Nordisk Film Fondens signaturprojekt ISBJØRNENS FORFATTER CAMP

INVITATION

I starten af 2015 afviklede vi, med stor succes, den første forfatter camp for 16 deltagere. (Se deltagere fra første forfatter camp på efu.filmskolen.dk).
Derfor ønsker vi nu at invitere manuskriptforfattere og skrivende instruktører fra Danmark, Norge og Sverige til endnu en ISBJØRNENS FORFATTER CAMP.

Nordisk Film Fonden ønsker at tilføre Filmbranchen en vitaminindsprøjtning og
i samarbejde med Den Danske Filmskoles efteruddannelse ønsker vi at skabe nogle rammer for professionelle manuskriptforfattere og skrivende instruktører, der kan inspirere og pege på en række anderledes metoder til arbejdet med manuskriptet.

Er du professionel manuskriptforfatter eller skrivende instruktør med realiserede film eller tv-manuskripter bag dig? Og ønsker du at udvikle og opgradere dine skrivekompetencer igennem et fællesskab med 15 kolleger?

Tanken med projektet er at sætte fokus på den personlige FAGLIGE udvikling: deltagerne inspireres til at sprænge deres egne rammer som forfattere. Forløbet sigter mod at efterlade alle med nye idéer, nye metoder og måske en ny samarbejdspartner.
Vi vil præsentere nye skriveøvelser og invitere en række personer, der med hver deres faglige baggrund, kan bidrage til workshoppen igennem erfaring, refleksion og diskussion.
Vi forventer at deltagerne deltager aktivt i skriveøvelser, samtaler og erfaringsudveksling i en grad, der løfter os over en traditionel undervisningsform og i stedet styrker workshoppen som et laboratorie for styrkelse af egne kompetencer. Vi inviterer til at deltagerne fokuserer på det personlige stof og har modet til at bruge det. Vi vil udfordre deltagerne til at turde gå andre veje.

Da øvelserne er tænkt som overbygning på de traditionelle nordiske manuskriptuddannelser, er det en forudsætning at deltagerne har indgåede kendskab til og kan arbejde med den klassiske dramaturgi.

Projektets faste rådgivere, moderatorer er:

Instruktør og manuskriptforfatter Lone Scherfig.
Lone Scherfig er uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1984 og har instrueret film som bl.a. Italiensk for begyndere, Wilbur begår selvmord, An Education, One Day og senest The Riot Club.

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Christian Madsen.
Ole Christian Madsen er uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1993 og har instrueret film som En Kærlighedshistorie, Nordkraft, Flammen og Citronen, Superclásico og Steppeulven.
De sidste år har Ole Christian Madsen instrueret flere episoder - og siden også være showrunner på HBO’s TV-serie Banshee, skrevet af Alan Ball.

Forfatter og forlagsredaktør Simon Pasternak.
Simon Pasternak er cand.mag. i litteraturvidenskab og redaktør ved forlaget Gyldendal. Sammen med forfatteren Christian Dorph har han skrevet en krimiserie i tre bind: Om et øjeblik i himlen, Afgrundens Rand og Jeg er ikke her.
Simon Pasternak har sammen med Christoffer Boe skrevet manuskriptet til filmen Spies & Glistrup.

Overskrifterne for den første workshop er: Karakter, Rum, Genre.
Dagene vil som regel deles op med skriveøvelser et par timer om formiddagen og eftermiddag og aften med diskussioner og inviterede gæster.
Workshop 2 udvikles på baggrund af resultaterne fra workshop 1.

Mellem de 2 workshops tilbyder vi en mentorordning med 1-2 individuelle møder med en erfaren manuskriptkonsulent, forfatter, instruktør eller andre. Disse møder har en personlig karakter, dvs. er problemløsende og talentudviklende og ikke projektorienterede. Derudover kan man, hvis man vil, til vælge en erfarings-gruppe med andre deltagere.

Der vil ligeledes være en lille række bøger – relevante for forløbet - som vi vil uddele i forbindelse med de to workshops.

ISBJØRNENS FORFATTER CAMP afvikles over 2 internater på Tisvilde Strandhotel i Nordsjælland.

Den første workshop afholdes fra søndag den 29. november fra ca. 15.00 til torsdag den 3. december til ca. 11.00 2015.
Datoer for den anden workshop er endnu ikke fastlagt endeligt, men kommer efter alt at dømme til at ligge i slutningen af januar eller starten af februar 2016.

Vi ønsker at udnytte den fulde værdi af internatets muligheder. Det vil derfor ikke være muligt for deltagerne at tage hjem om aftenen.

Deltager-prisen er DKR. 1.200, som dækker undervisning, materialer, overnatning og forplejning (excl. drikkevarer).

Når du ansøger vil vi bede dig om at udfylde et ansøgningsskema og fremsende følgende:
Et cv
1-2 scener du har skrevet fornyligt
½ sides overvejelser om dit største problem og din største force i forhold til dit arbejde.
En kort angivelse af hvilken genre du foretrækker eller ofte skriver i.

Ansgningsskemaet rekvirerer du ved at skrive til: efteruddannelsen@filmskolen.dk

Det er vigtig at påpege at man ikke skal søge ind med henblik på en konkret film eller tv-serie. Denne workshop er ikke projektorienteret. Intentionen er tværtimod at du slipper det projekt du arbejder med og tænker i nye, friere baner.

Deadline for ansøgning: søndag den 11. oktober.

Ansøgningen sendes til: efteruddannelsen@filmskolen.dk

Svar på ansøgningen kan forventes i uge 43.

Optagelsesudvalget vil bestå af: Lone Scherfig, Ole Christian Madsen, Simon Pastarnak, Vinca Wiedemann og Tina Wagner Sørensen.

Courses